Отака споруда виросла над пам’яткою архітектури у Рівному

22.06.2019 15:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Рівненський краєзнавчий музей – чи не єдина архітектурна споруда, яку показують заїжджим сюди туристам чи гостям міста. Це той куточок старого міста, який би в іншому місті чи країні плекали б і берегли.

У Рівному ж попри всі протести й пікетування культурної еліти Рівного, в центрі якої були працівники музею, будівництво висотки за приміщенням краєзнавчого музею влада дозволила і будинок росте в максимально короткі терміни. Вже ось яким його побачили ті майстри, котрі приїхали на музейні гостини у 2019-му році. І як же зразу змінилося це історичне місце.

- Як треба не любити своє місто, щоб так спотворити єдиний збережений куточок старого Рівного! Висотка практично на подвір'ї Рівненського краєзнавчого музею — пам'ятки архітектури національного значення. Ані протести, ні закон, ані здоровий глузд не підказали “господарям” міста, що так не можна. Схоже, шелест купюр остаточно приспав рештки адекватностів в тих, від кого залежать рішення. Так не роблять у Європі, про яку вони патякають (іншого слова тут не доберу) безупинно. Так не чинять зі своїм містом, у якому планують жити зі своїми дітьми і внуками, – написала на своїй сторінці у Фейсбук рівнянка, журналістка Світлана Калько.

null
 Вид з центру міста від Соборної. Фото з мережі Фейсбук


 

null
Вид з музейного подвір'я. Фото з мережі Інтернет

 

null
 Вид на новобудову з музейного подвір'я, від фасаду відділу фондів. Фото з мережі Фейсбук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews