Художник із Млинова увійшов у сотню кращих портретистів світу

Проте, як кажуть, «немає пророка в своїй отчизні» – у ріднокраї світова слава земляка ні не цікавить, ані не обходить

07.07.2019 20:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

На нашому сайті 6-го березня цього року була поміщена публікація про «Українську донну» млинівчанина Володимира Полицяка, у якій йшлося про митця-самородка, майстра пензля Володимира Полицяка, який став учасником, а згодом і фіналістом міжнародного конкурсу портретного мистецтва «PortraitNow!» серед професійних художників та митців-аматорів Східної Європи.

https://rvnews.rv.ua/post/view/1551907806-chomu-v-mlinivchanina-volodimira-policyaka-zashkalyue-zmagalniy-azart

Як розповів Володимир Полицяк, після оголошення підсумків конкурсу йому зателефонували колеги з деяких країн пострадянського простору, з якими познайомився у Львові. Один із них – із Азербайджану, зокрема, розповівпро те, що у день фіналу конкурсу в його країні офіційно підняли прапор Данії. Всі стали дивуватися і з’ясовувати причину такого рішення, на що в Уряді повідомили:

- Прапор піднято «на підтримку наших художників-аматорів, які беруть участь у світовому конкурсі портретистів у Данії».

- А мені надзвичайно прикро, – зізнається млинівчанин, що залишився нікому не потрібен – поза увагою усіх гілок влади – місцевої, районної чи обласної. Хоча переконаний: у громаді знають, що я – художник світового рівня. Ніхто навіть словом не згадав, не поцікавився і не подякував «за Млинів», адже біля картини «Українська Донна», розміщеної сьогодні у Данії, в замку Фредеріксборг на бейджику двома мовами – англійською і данською – на весь світ підпис: Володимир Олександрович Полицяк, Україна, Млинів. Шкода, що нікому в нас до цього немає діла. Єдиним, хто написав про мене, були місцеві журналісти, а також сайт «Новини Рівненщини» – констатує Володимир. – Отак і виходить, що я постійно змушений самотужки пробивати дорогу, без жодної підтримки, надіятися лише на власні сили й можливості…

null
 «Українська донна» В. Полицяка з Млинова. Фото авторське

Про плани і задуми щодо участі в «PortraitNow!» через два роки Володимир зізнався, що наразі конкретних ідей не має, бо «муза приходить спонтанно». І додає: спочатку думав подати вже давно написану картину «Кіборги», на якій зображені загиблі в АТО млинівчани. Однак за умовами конкурсу, це має бути свіжа робота, написана не раніше 2018 року, яка ніде не експонувалася. Натомість «Кіборгів» уже бачили, вона демонструвалася на численних виставках та «засвітилася» в Інтернеті.

null
Автор картини - В. Полицяк із Млинова. Фото авторське

Ось так самородка із невеличкого периферійного містечка визнав увесь мистецький світ, але у ріднокраї чомусь не визнають, ігнорують увагою до творчості справді великого художника. Прикро.

Ми ж бажаємо Володимиру Полицяку надихатися новими ідеями, мистецькими задумами, втілювати їх у життя і рухатися тільки вперед. І обов’язково інформуватимемо громадськість про успіхи нашого земляка.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews