Хто він – голуб миру в Омеляній Рівненського району?

08.07.2019 18:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

Минулої суботи відбулася ключова гра першого кола чемпіонату Рівненщини з футболу серед ветеранів: рівненська «Славія» приймала млинівський «Автоплюс» на футбольному полі в селі Омеляна Рівненського району.

Гості прибули на гру без кількох провідних гравців стартового складу, в тому числі – без основного голкіпера В’ячеслава Голюка. Нічого не вдієш: невідкладні справи покликали гравців у дорогу, адже заробляють на життя не у ветеранському футболі.

null
 Фото Віталія Тарасюка

Як на мене, рівняни вийшли на поле з єдиною метою: доказати, що нині саме вони лідери ветеранського футболу Рівненщини, а торішня поразка від млинівчан у фінальному матчі – не більше, як прикре непорозуміння. Ймовірно, що у «Славії» надто болісно сприйняли цю поразку, бо незмінні чемпіони звикли лише до звитяг.

Та й млинівчани, незважаючи на послаблений склад, без бою здаватися не збиралися. Уже з перших хвилин поєдинку висока психологічна напруга і відповідальність за результат призвели до інцидентів між гравцями. Втім, арбітру вдавалося гасити спалахи емоцій окремих виконавців з обох команд. Та й за полем вирували не менші пристрасті між запасними гравцями команд і вболівальниками. У ролі своєрідного голуба миру виступив гравець «Славії» Сергій Вознюк, який у 2003-2004 роках виступав за млинівську «Ікву» в чемпіонаті України серед команд II ліги і добре знає місцевих ветеранів футболу і активних уболівальників. Хоч би як, але чоловіча боротьба та ігрові пристрасті не вийшли за межі людської гідності.

А тепер власне про футбол. У першому таймі «Славія» за вітром забила два м’ячі у ворота млинівчан, які захищав Олександр Мосійчук. У другій сорокап’ятихвилинці гості не змогли скористатися підтримкою вітру, відтак гра завершилася з рахунком 2:0 на користь «Славії». Наголошу, що шквали вітру були такі, що справді заважали командам грати у якісний футбол. Натомість, на думку деяких гравців із Млинова, головний суддя також не дав їм шансу досягти прийнятнішого результату. Йдеться не про те, що він мав комусь підсуджувати: мова про його інколи невиправдану «свистопляску». Однак це жодним чином не применшує заслуг переможців матчу.

Після гри футболісти обмінялися рукостисканнями і щирими обнімками: емоції охолодив пронизливий і холодний вітер.

Отож торішній чемпіон одержав першу поразку. Однак попереду в чемпіонаті ще чимало поєдинків, в тому числі – матч-відповідь із лідером у Млинові, тому є очікування, що буде цікаво…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews