Після тривалої перерви Рівне знову накривають сильні зливи

14.07.2019 17:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Так, учора, наприклад, на деяких вулицях виник справжній транспортний колапс. Зокрема, було затоплено центральну частину міста в районі вулиць  В’ячеслава Чорновола, Соборної, Степана Бандери та інші райони.

Тож деякі автомобілі не могли самі вибратися з водяної пастки.

Окрім цього злива затопила ринок «Андріївський», що облизу старого автовокзалу. 

За словами фахівців, причиною постійного затоплення Рівного внаслідок сильних дощів є стара каналізаційна система, а подекуди її відсутність. У міській владі зазначають, що на вирішення цієї проблеми потрібні колосальні кошти. Тому помітних змін найближчим часом навряд чи вдасться нам дочекатися.  

null
Фото з мережі Інтернет

Немало лиха наробила вчорашня злива і на східній околиці обласного центру, зокрема на міському кладовищі «Нове», городах і присадибних ділянках місцевих мешканців.

Принаймні, автора цих рядків рясний дощ застав зненацька, коли вибирав з грядки цибулю. Спочатку думав: перечекаю, дощ пройде і перестане…

Але не так сталося, як гадалося. Шалені брудні водяні потоки з полів і людських городів буквально линули на автодорогу, що веде до міського кладовища. Рідкі автівки і «маршрутки», як ті катери пробивали собі шлях, піднімаючи хвилі вище своїх дахів.

Такої зливи я і мої сусіди за своє життя ще не бачили.

Тож залишивши на городі тачку з цибулею, з трудом дістався додому, поміняв весь одяг, на якому не було жодного сухого місця, і став чекати...

 Але невдовзі злива вщухла, вода почала спадати і в небі знову засяяло тепле сонечко.  Люди ж приступили до завершення розпочатих робіт, які так несподівано перебила шалена злива. На щастя, особливої шкоди вона нікому не завдала.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews