Працівники Рівненської юстиції консультували жителів Березнівщини

19.07.2019 10:13   Джерело:
Опубліковано : Вікторія Синиця

У четвер, 18 липня, працівники Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Рівненській області здійснили виїзд до м. Березне.

На базі Березнівської районної державної адміністрації було проведено семінар для представників аграрних підприємств Березнівського району, працівників відділу економічного та агропромислового розвитку.

В рамках заходу було обговорено питання запобігання та протидії рейдерству, скасування рішень державних реєстраторів в позасудовому порядку. Учасники заходу також отримали відповідні інформаційні матеріали.

Мобільна точка доступу до системи безоплатної правової допомоги по населених пунктах Рівненської області консультувала жителів Березнівщини з питань:

  • державної реєстрації фермерського господарства зі статусом юридичної особи, 
  • держаної реєстрації права власності на земельну ділянку, 
  • продовження дії договору оренди земельної ділянки, правового режиму невитребуваних земельних часток (паїв).

Захід з підвищення кваліфікації державних реєстраторів та адміністраторів Відділу «Центр надання адміністративних послуг» Березнівської районної державної адміністрації дозволив розглянути питання:

  • поділу земельних ділянок, що перебувають у спільній сумісній (частковій) власності осіб,
  • подальша державна реєстрація новостворених земельних ділянок, отриманих у результаті поділу; 
  • окремих аспектів реєстрації безхазяйного нерухомого майна; 
  • підстави надання державними реєстраторами інформації органу державної виконавчої служби або приватному виконавцю. 

Учасникам надано інформаційні матеріали на актуальні теми, розроблені відділом взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів.

Крім того, учасників заходів ознайомлено з основними положеннями ініціатив Мін’юсту #ЧеснаПлатіжка і #ЯМаюПравоГолосу! та поширено відповідні інформаційні буклети.

За матеріалами https://rivnejust.gov.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: