У Війниці на Млинівщині освятили меморіальну дошку Руслану Кондратюку

20.07.2019 23:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

15 лютого 2019 року трагічна звістка чорним крилом печалі огорнула родину Кондратюків із Війниці та мешканців населених пунктів нашого району: у ході проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі біля міста Мар’янка Донецької області загинув воїн 24-го мотопіхотного батальйону окремої мотопіхотної бригади 37-річний війничанин Руслан Кондратюк. А через п’ять днів згорьована родина, односельці та земляки провели Героя в останню путь, де на сільському кладовищі він спочиватиме вічно…

Через п’ять місяців після цих трагічних подій Руслан повернувся в рідне село на меморіальній дошці на стіні Війницької дев’ятирічки, звідки колись вирушив у життєвий вирій. Освятив меморіальну дошку настоятель Млинівського Свято-Михайлівського храму Млинова о. Тарас Варварук.

null
 Фото Віталія Тарасюка

Священик звернувся до громади:

- У Бога немає мертвих, у нього всі живі. Наші воїни-захисники – то світочі у темряві буття. І саме вони несуть нам світло, дух мужності та силу безмежної любові. Нині сущі на мирній землі мають зробити все, аби смерть Героя не булла даремною, а пролита кров дала нові сходи миру та процвітання!

Щемливі і щирі слова про полеглого за Україну односельця виголосилив в.о. старости Війницького старостинського округу Михайло Пуцак, Бокіймівський сільський голова Сергій Павлюк, народний депутат України Олександр Дехтярчук. До речі, саме команда народного депутата доклала зусиль, аби меморіальна дошка нагадувала війничанам і гостям села про подвиг Руслана Кондратюка.

null
 Фото Віталія Тарасюка

Голова Млинівської райдержадміністрації Петро Рухер згадав трагічні миті цьогорічного лютого, коли серця мешканців краю не відмовлялися сприймати смерть земляка,бо ніяк не могли змиритися з гіркою звісткою. Згадав керівник району і лютневу ніч, коли тисячі мешканців райцентру і населених пунктів району навколішки,з лампадками в руках зустрічали труну з тілом Героя на рідній землі…

- Війна триває, - наголосив Петро Віталійович, - Але ми на мирній землі маємо пам'ятати про її страхіття. І пам'ятати, що захисникам в окопах на Сході потрібна наша віра, наша підтримка і наша турбота. Ніхто не змусить нас забути подвиги земляків. Меморіальна дошка, яку освятили, має нагадувати про це кожному з нас…

Хвилиною мовчання вшанувала громада пам'ять про лицарів Вітчизни, які склали голови на вівтар незалежності України.

null
 Фото Віталія Тарасюка

Військовий комісар Олександр Артемюк вручив мамі загиблого Руслана Кондратюка орден «За Мужність» ІІІ ступеня – так Українська держава відзначила подвиг війничанина.

null
 Фото Віталія Тарасюка

А Петро Рухер поінформував: районна комісія ухвалила рішення про виділення родині загиблого Героя коштів для придбання  житла.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews