На Демидівщині члени комісії агітували за кандидатів

22.07.2019 07:13   Джерело: Район Демидівка
Автор : Вікторія Синиця

Станом на 21 липня 17 годину слідчі підрозділи ГУНП в Рівненській області внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома виявленими фактами порушення виборчого законодавства.

До поліції надійшли заяви від трьох кандидатів у депутати Верховної ради, що їм стало відомо про можливе порушення виборчого законодавства на території Демидівського району, повідомляють у відділі комунікацій поліції Рівненщини.

За результатами першопочаткової перевірки поліцейські встановили, що членів декількох дільничних виборчих комісій схиляли діяти в інтересах конкретного кандидата в депутати Верховної ради.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права).

Крім того, сьогодні, 21 липня, близько 13:30 до поліції звернулася голова виборчої дільниці, що на вулиці Миколи Негребецького виборець намагається винести бюлетень із приміщення ДВК. Його протиправним діям завадили члени комісії та повідомили поліцейським. Правопорушником виявився 42-річний рівнянин.

За фактом замаху на викрадення виборчого бюлетеня розпочато досудове розслідування за частиною 3 статті 15 частиною 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Окрім того, із початку передвиборчої кампанії слідчі поліції області внесли відомості до ЄРДР за сімома фактами порушень виборчого законодавства, із яких 2 — за статтею 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права), 2 — за статтею 296 (хуліганство), а також за статтями 358 (підробка документів), 185 (крадіжка) та 194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

За матеріалами https://demydivka.rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Демидівка