Рівнянам розповіли, як не переплачувати за тепло та гарячу воду

25.07.2019 07:13   Джерело:
Опубліковано : Вікторія Синиця

Працівники Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Рівного та підопічні цієї установи, які отримують соціальні послуги у відділенні денного перебування, дізналися про кампанію «Чесна платіжка» в рамках проєкту «Я МАЮ ПРАВО!».

Присутнім на правопросвітницькій зустрічі розповіли, зокрема, про Постанову Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 року № 560. Відповідно до неї встановлені такі граничні ціни/тарифи на послуги для населення міст обласного значення та м. Києва на опалювальний сезон 2019/20 року:

  • з постачання теплової енергії: у разі оснащення приладами обліку - 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності приладів обліку - 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахуванням податку на додану вартість);
  • з постачання гарячої води: за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води - 83,66 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності рушникосушильників - 75,74 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість).

Вартість економії можна розрахувати за допомогою калькулятора тарифів за посиланням: https://minjust.gov.ua/news/info/onlayn-kalkulyator-poslug

Тож органам місцевого самоврядування слід вжити заходів для дотримання затверджених цією постановою вимог та забезпечити здійснення перерахунку тарифів на послуги з постачання теплової енергії для населення до 1 вересня 2019 року. Крім того, громадян поінформували про алгоритм дій, якщо постачальник надіслав платіжку, в якій зазначений тариф, що перевищує граничні ціни/тарифи на ці послуги.

За правовою допомогою або консультацією звертайтеся до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги або телефонуйте до Єдиного контакт-центру системи БПД за номером 0800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).

За матеріалами https://rivnejust.gov.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: