Три фугасні авіаційні бомби часів Другої світової війни знищили піротехніки в Радивилівському районі

01.08.2019 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

31 липня до Служби порятунку Рівненщини за номером "101" надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Гай Радивилівського району, місцевим жителем під час проведення земляних робіт було виявлено предмет, зовні схожий на артилерійський снаряд.

Місце знахідки одразу взяли під охорону працівники Радивилівського відділу поліції.

null
Фото ГУ ДСНС Рівненської області

Прибувши на місце події, піротехніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення ідентифікували боєприпас, як фугасну авіаційну бомбу ФАБ-100 часів Другої світової війни. При додатковому обстеженні території піротехніками ДСНС було виявлено ще чотири фугасних авіаційних бомби ФАБ-50. Всього п’ять вибухонебезпечних предметів було вивезено піротехніками ДСНС та у спеціально встановленому місці було знищено.

null
Фото ГУ ДСНС Рівненської області

Рятувальники нагадують про необхідність техніки безпеки під час виявлення підозрілих предметів. Категорично забороняється пересувати підозрілий предмет; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимсь його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

null
Фото ГУ ДСНС Рівненської області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews