Рівненщина: не відбувши попереднього строку, чоловік йде на другий

Обвинувачений у систематичному збуті наркотичних психотропних речовин чекатиме суду в рівненському СІЗО

03.08.2019 17:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Органами досудового розслідування скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо обвинувачення громадянина Б. у вчиненні злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Обвинуваченому, який має не зняту і не погашену судимість, загрожує покарання від 8 до 12 років позбавлення волі. 

На розгляді в Костопільському районному суді перебуває кримінальне провадження від 21 лютого 2017 по обвинуваченню Б. у вчиненні злочинів, пов’язаних із незаконним виготовленням, зберіганням та розповсюдженням наркотичних психотропних речовин.

2 липня 2019 року місцевий суд задовольнив клопотання слідчого про продовження обвинуваченому Б. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив захисник обвинуваченого. В апеляційний скарзі він просив суд не застосовувати до громадянина Б. виняткового запобіжного заходу, замінивши на більш м’який, не пов'язаний із триманням під вартою.

 У ході судового розгляду з’ясувалося, що Б., маючи не відбуту частину покарання – 2 роки і 5 місяців, спільно зі співучасниками налагодив систематичне незаконне виготовлення, зберігання та збут психотропних речовин. Під час обшуку в будинку обвинуваченого, який на момент затримання проживав у м. Дубровиця, виявлено велику кількість психотропних речовин та дві одиниці вогнепальної зброї.

Суд апеляційної інстанції, заслухавши пояснення захисника та обвинуваченого, доводи прокурора, а також взявши до уваги ту обставину, що вироком Апеляційного суду Рівненської області від 21 жовтня 2003 року громадянина Б. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого п.7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з хуліганських мотивів), та призначено покарання – 15 років позбавлення волі, ухвалу Костопільського районного суду від 2 липня 2019 року щодо продовження обвинуваченому  Б. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 30 серпня 2019 року залишив без змін, апеляційну скаргу захисника – без задоволення. 

Прес-служба Рівненського апеляційного суду


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews