У Рівному підполковника податкової міліції затримали на хабарі у 4 тисяч доларів США

08.08.2019 23:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Сьогодні, 8 серпня, навпроти приміщення Податкової інспекції у Рівному правоохоронці на хабарі затримали старшого слідчого з особливо важливих справ головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області.

Як з'ясувалося в ході слідства, підполковник податкової поліції вимагав у підприємця 4 тисячі доларів США «винагороди» за нестворення штучних перешкод у здійсненні ним підприємницької діяльності і непритягнення його до кримінальної відповідальності за, начебто, порушення законодавства.

null
Фото з відкритих джерел

Неправомірну вигоду у сумі 4 тисячі доларів США вилучено. Наразі тривають слідчі дії та обшуки за місцем роботи і проживання підозрюваного, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру і затримання у порядку статті  208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Тим часом слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, що знаходиться у Хмельницькому, задокументували факт вимагання й отримання неправомірної вигоди одним із керівників Вараського міського відділу головного управління Національної поліції в Рівненській області від приватного підприємця.

null
Фото з відкритих джерел

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 39 тисяч гривень за непритягнення приватного підприємця, депутата Вараської міськради до відповідальності за порушення під час будівництва торговельних павільйонів, а також за невідображення права власності на павільйони у декларації про майновий стан.

Правоохоронця затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди. Виявлені кошти вилучено в повному обсязі.

На час підготовки цього повідомлення до оприлюднення затриманому готували повідомлення про підозру, обрання відповідного запобіжного заходу, а також проведення обшуків у приміщеннях міського відділу Нацполіції і прокуратури Рівного, оскільки перевіряється факт причетності її працівників до цього правопорушення.

Відкрито провадження за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, оперативний супровід — Управління Служби Безпеки України в Рівненській області.

Санкція статті: у разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю і конфіскацією майна.

 За матеріалами прес-служби Державного бюро розслідувань

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews