На Рівненщині за державні кошти реконструюють 12 шкіл і дитсадків

12.08.2019 21:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

Будівництво і реконструкцію шести шкіл і стільки ж дитсадків в Рівненській області фінансуватиме Державний фонд регіонального розвитку. На ці об’єкти у 2019 році спрямували понад 122 мільйони гривень.

 Один з таких об’єктів – у селі Жобрин Рівненського району. Стара школа збудована ще в 30-х роках минулого століття. Потім там був клуб. Двоповерхова будівля довгий час перебувала в аварійному стані. Тому було прийнято стратегічне рішення реконструювати її під школу. З Державного фонду регіонального розвитку цьогоріч на об’єкт виділили 15 мільйонів гривень.

Наразі вже демонтовано старі перегородки, зведено нові та укріплено діючі стіни, знято стару підлогу, монтують стелю, встановили частину енергозберігаючих вікон, розпочали роботи над модульною котельнею. Першу чергу будівництва заплановано здати у вересні наступного року. Відтак у школі зможуть навчатися 250 дітей.

null
Фото з мережі Інтернет

Серед інших освітніх об’єктів, що фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку – реконструкція Степангородської ЗОШ І-ІІІ ступенів Володимирецького району, Дубровицького НВК, школи у селі Залав’я Млинівського району під дошкільний заклад, дитсадка у селі Переброди Дубровицького району, будівництво шкіл у селах: Борбин – Млинівського і Цепцевичі – Сарненського районів, дитсадків у Рівному, Березному, Дубні, Сарнах і в селі Новомильськ Здолбунівського району. 

У цілому ж на Рівненщині схвалено фінансування з Державного фонду регіонального розвитку 22 проекти регіонального розвитку. Це будівництво шкіл, дитсадків, закладів охорони здоров’я, культури і спорту та інші важливі регіональні проекти. Загальна сума – понад 246 мільйонів гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews