Для Рівненщини свято «меду» - особливе

14.08.2019 11:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

популярне


Сьогодні православні християни святкують Перший Спас, або Медовий. У храмах освячують мед нового врожаю.

Для Рівненщини свято «меду» – особливе. Область славиться своїми традиціями бджолярства. У нас зареєстровано близько 500 господарств, що займаються цією справою.

Також в області працює гощанське підприємство «Країна меду», що займається заготівлею та переробкою меду натурального, а також його експортом до ЄС, США та Ізраїлю. Торік на світові ринки воно постачило продукції на суму понад 5 мільйонів євро. З таким результатом ТОВ «Країна меду» входить в десятку найбільших експортерів меду в Україні.

Бджільництво цікаве для Рівненщини й з точки зору туризму. Адже в області реалізується проект «Медове коло». Це екологічний туристичний 250-км маршрут визначними місцями п’яти районів Рівненщини - Рівненський, Костопільський, Березнівський, Корецький та Гощанський. Родзинкою маршруту буде бортництво як давній вид бджільництва, котрий зберігся на Рівненщині.

А вже цієї неділі, 18 серпня, на «Медові гостини» запрошує Млинівщина. На мистецькому святі, що поправу можна назвати візитівкою селища, гостей чекатимуть смачні частування, цікаві виставки народних умільців та медоварів.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews