На Рівненщині у 37 дитсадках організували інклюзивне навчання

14.08.2019 22:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

У Рівненській області діти з особливими освітніми потребами отримали більше можливостей для навчання в дитсадках, школах, професійних закладах і вищих навчальних закладах.

Так, інклюзивне навчання цьогоріч було організовано у 37-ми дитсадках, де виховується 74 дитини, у 239-ти школах, в яких навчається 607 учнів.

Зокрема, на базі Радивилівського професійного ліцею організовано навчання для 12-ти учнів, які прибули зі спецзакладів. До слова, в Радивилівському професійному ліцеї дітей з особливими освітніми потребами навчають за спеціальностями: муляр-штукатур і швачка. Прийом документів триває до 1 жовтня.

В Рівненській області також активно розширюють мережу інклюзивно-ресурсних центрів. Вже створено 24 таких центри. Ще 6 відкриють до кінця цього року. До речі, інклюзивно-ресурсні центри надають послуги дітям віком від 2-х до 18-ти років.

Інклюзія повинна бути не лише в шкільній освіті. Важливо, щоб діти з особливими освітніми потребами мали доступ до якісної освіти в закладах усіх рівнів. Кількість учнів, охоплених інклюзивним навчанням, на Рівненщині зросла на 488 осіб: у 2015 – 2016 навчальному році  їх було 119,  а у 2018 – 2019 за такою формою навчалося вже 607 осіб.

За матеріалами обласного управління освіти

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews