Чемпіони Рівненщини зароблятимуть більше

16.08.2019 08:13   Джерело: ВСЕ Рівне
Опубліковано : Вікторія Синиця

Уряд затвердив проєкт Указу Президента України «Про стипендії Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів».

Про це пише Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Стипендії спортсменам і тренерам буде суттєво збільшено - розробляючи цей документ, ми запланували, що вони підвищуватимуться разом із прожитковим мінімумом для працездатних осіб.

Якщо зараз стипендія для переможця Олімпіади становить 15 тисяч гривень, для чемпіона світу - 12, то, відповідно до проєкту Указу, вона становитиме 16 і 13 прожиткових мінімумів.

Чемпіони Європи претендуватимуть на стипендію розміром 9 прожиткових мінімумів, 8 і 7 за друге та третє місця. Тренери отримуватимуть 50% від розміру стипендії своїх спортсменів.

Також ми встановили принципово нові категорії стипендій Президента - для молодих і перспективних спортсменів, які вже зараз демонструють чудові результати на міжнародних змаганнях. Ті, хто посів 1-3 місця на чемпіонатах світу у найближчій до дорослих віковій групі мають отримувати від 8 до 6 прожиткових мінімумів (це від 19 до 13 тис. грн. на сьогоднішній день) чемпіонатах Європи – від 6 до 4 прожиткових мінімумів. Для переможців і призерів Юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонатів світу або Європи серед юніорів (юніорок) – 3 прожиткових мінімуми.

За матеріалами http://vse.rv.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ВСЕ Рівне