Бурштинові сутички на Рівненщині

Бурштинокопачі чинять супротив, поліцейські вилучають обладнання і техніку та відкривають кримінальні справи

17.08.2019 18:48   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

16 серпня, близько 15 години до поліції надійшло повідомлення, що на території Бобрівського лісництва група невідомих осіб незаконно видобуває бурштин. 

На місце події прибула слідчо-оперативна група, четверо поліцейських із приданих сил та два працівника лісової охорони. Правоохоронці виявили свіжі сліди гідророзмиву ґрунту, три пожежні рукави, підсак, лопату, а поруч – близько 30 осіб у балаклавах. Під час документування правопорушення, невідомі перешкоджали виїзду з місця події службовому автомобілю, чинили опір, не реагували на законні вимоги працівників поліції, при цьому забрали два пожежні рукави, лопату, сачок та залишили місце події. 

null
 Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр), частиною 2 статті 342 (опір працівникам правоохоронного органу) та частиною 2 статті 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. 

null
 Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

Крім того, вчора близько 14:30 під час відпрацювання група реагування патрульної поліції Сарненського відділу спільно із працівниками управління захисту економіки в урочищі Асфальтне селища Клесів виявили групу невідомих в кількості близько 15 осіб, які видобували бурштин. Помітивши службові автомобілі, невідомі втекли в різних напрямках. З місця події вилучено мотопомпу та два пожежні рукави.

null
 Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

Також мотопомпу кустарного виробництва з обладнанням для незаконного видобутку бурштину та автомобіль «ЛУАЗ» виявили працівники групи реагування патрульної поліції у лісовому масиві поблизу села Крупове Дубровицього району.

null
 Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

За обома фактами триває досудове розслідування.  

null
 Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://rv.npu.gov.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews