У Рівному затримали обкрадача взуттєвої майстерні

Екіпаж патрульних поліцейських та слідчо-оперативна група саме працювали на виклику за фактом грабежу на вулиці Дубенська обласного центру, коли з вікна другого поверху будинку скочив чоловік.

Коли патрульні його наздогнали, з’ясувалося — той був не з порожніми руками.

Слідчо-оперативна група встановила, що 31-річний рівнянин відігнув металеві грати на першому поверсі та потрапив у підсобне приміщення, через яке вийшов у загальний коридор. Звідти, чоловік проник до взуттєвої майстерні, зірвавши замки на вхідних дверях. У рюкзак він склав дві дрилі, болгарку, цвяхосмик, електропилу. У кишеню поклав ключі, ліхтарик та викрутку. А грошові кошти в сумі 1500 гривень сховав у кросівки.

Оскільки у приміщенні на першому поверсі заклинило двері, чоловік забув свій наплічник та кинувся втікати через другий поверх. Утім, тут в одному із приміщень спрацювала сигналізація, тож зловмиснику нічого не залишалось стрибати вниз.

Втікав чоловік через другий поверх, оскільки у приміщенні на першому поверсі заклинило двері. Тут він і забув свій наплічник із краденим майном. Коли ж потрапив у їдальню на другому поверсі, спрацювала сигналізація, тож зловмиснику не роздумуючи довелося стрибати.

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні крадіжки з проникненням у приміщення за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Також слідчі готуватимуть клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Поліцейські з’ясували, що 31-річний житель Рівного розпочав свій злочинний шлях ще із 13-річного віку. Відтоді неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, зо що відбував покарання у місцях позбавлення волі. Востаннє звільнився півроку тому та, як зізнався поліцейським, вже встиг скоїти п’ять крадіжок.

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області