Мобільний зв'язок запрацює у кожному куточку Рівненщини

20.09.2019 09:13   Джерело: Район Гоща
Опубліковано : Вікторія Синиця

На Рівненщині активно працюють над вдосконаленням роботи мобільного покриття.

Вже за місяць на Рівненщині з’явиться мобільний зв'язок у місцях з поганим покриттям.

Про це йдеться на сайті Корецької РДА.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль за дорученням Президента України Володимира Зеленського продовжує роботу над ліквідацією «сліпих зон» мобільного покриття на Рівненщині.

Зокрема, у понеділок, 16 вересня очільник області провів робочу зустріч із керівниками регіональних осередків провідних мобільних операторів України.

Так, до 15 жовтня після модернізації базової станції у селі Грем'яче, що в Острозькому районі, стане доступним інтернет-з'єднання 4G (LTE) та покращено мобільний зв'язок від «Київстар». А вже на початку 2020 року буде розширено мобільне покриття мережі «Київстар» довкола базової станції у селі Верхів Острозького району.

Нагадаємо, саме після подорожі Острозьким районом Володимир Зеленський звернув увагу на якість мобільного зв'язку на Рівненщині.

«Самою лиш Острожчиною ми не обмежуємося. Моє пріоритетне завдання, аби якісний мобільний зв’язок з’явився на міжнародних трасах Рівненщини від кордонів із Житомирською та Волинською областю, від Рівного до кордону із Республікою Білорусь та на Варшавській трасі. І хоча особливу увагу в цьому питанні приділяємо північним районам області, у місцях, де знаходяться ліси, в силу діючого законодавства, швидко базові станції оператори не встановлять. Проте ми вже домовилися, що інвест-плани мобільних операторів щодо кількості запланованих до спорудження вишок у наступному році будуть збільшені чи не втричі, що посприяє максимальному розширенню мобільного покриття», – прокоментував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

На сьогодні мобільний оператор «Київстар» на території Рівненщини має 354 базові станції, з яких 16 встановлені в цьому році. Оператор «Vodafone» нині налічує 271 базову станцію, з яких цьогоріч встановили 26 вишок.

Розпочата нині активна робота над покриттям «сліпих зон» буде проводитися й упродовж всього 2020 року. Таким чином, Рівненщина отримає майже повне мобільне покриття вздовж ключових доріг нашого краю у кожному районі області.

За матеріалами https://hoshcha.rayon.in.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Гоща