Реабілітаційний простір для людей похилого віку відкрили у Радивилівській ОТГ

12.10.2019 09:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На Рівненщині у Радивилівській ОТГ запрацював реабілітаційний простір для похилих людей.

Його розмістили у місцевому територіальному центрі на базікабінету кінезотерапії та оновленої зали ЛФК.

Соціальну ініціативу вдалося втілити завдяки участі ОТГ в обласному конкурсі проектів територіальних громад та міжмуніципальному співробітництву з сусідньою громадою.

«Ініціативу громади вдалося реалізувати завдяки участі ОТГ в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. У результаті ОТГ отримала кошти з обласного бюджету у сумі близько 200 тисяч гривень на умовах співфінансування. Окрім того, до фінансового партнерства залучили сусідню Крупецьку громаду. Тому цей проект – позитивний приклад рамках міжмуніципального співробітництва громад», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук.

У результаті спільної роботи пацієнти обох громад отримуватимуть якісні послуги лікувального, профілактичного та реабілітаційного характеру. До слова, торік до центру звернулося близько тисячі жителів двох ОТГ.

На цьому зупинятися не будуть, запевняє голова Радивилівської ОТГ Микола Карапетян: «Будемо і надалі розвивати матеріально-технічну базу цього відділення, аби створити людям ще більш комфортні умови для оздоровлення».

В свою чергу фахівці терцентру наголошують на унікальності обладнання, що встановили в реабілітаційному просторі.

Серед усього – універсальна кабіна для підвісної терапії, комплект універсальних брусів для ходьби з перешкодами. Реабілітаційні модулі можуть використовуватися й пацієнтами, що перенесли інсульт і знову вчитися ходити. Доповнили обладнання світло терапевтичним апаратом та сучасним галогенератором.

Нагадаємо, цього року в рамках обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад на Рівненщині втілюють 18 ініціатив. На їх співфінансування з обласного бюджету виділено 1,9 мільйона гривень.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews