У Рівному вшанували зв'язкових ОУН

14.10.2019 19:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Рівненська обласна організація спілки офіцерів України у Рівненському обласному музично драматичному театрі приєдналася до заходів з нагоди святкування Дня захисника України та 77 річниці створення Української Повстанської Армії.

Про це повідомили у Фейсбук-спільноті "Рівненщина патріотична".

Під час заходу вшанували зв'язкову ОУН (Організації Українських націоналістів), псевдо «Ластівка», Кирильчук Ольгу Олександрівну 1925 року народження, жительку с. Малинськ Березнівського району Рівненської області. Засуджена в 1945 році військовим трибуналом НКВС Рівненської області строком відбування покарання 10 років у колонії суворого режиму. Звільнена 28.071953 року. Реабілітована. 

Також вшанували Демчук Надію Андріївну 1924 року народження, жительку м. Костопіль Рівненської області, зв’язкову Української повстанської армії, відому під псевдо «Лисиця». 17 травня 1944 року була заарештована за підпільну боротьбу за незалежну Україну органами НКВС та звинувачена військовим трибуналом і засуджена строком відбування покарання 10 років у колонії суворого режиму в місті Воркута. Звільнена 17 травня 1954 року та ще 10 років їй довелося прожити у Воркуті в поселенні без права виїзду до місця народження та проживання. Реабілітована.

null
Фото: Віктор Грицюта

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews