На автошляхах Рівненщини сталося 2028 ДТП

25.10.2019 20:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

«Будь видимим на дорозі! Бережи своє життя!», - закликають рівненські правоохоронці.

Саме такого життєвого правила дотримується Ілля з Рівного. Чоловік 13 років активно їздить велосипедом і точно знає: світлоповертальні елементи – життєво необхідні.

Учора, 24 жовтня, поліцейські зупинили 40-річного жителя обласного центру. Але не за порушення правил дорожнього руху, а щоб потиснути руку. Адже, будучи велосипедистом, він має на собі світлоповертальні елементи, світло на транспортному засобі та шолом. Таким чином, рухаючись на неосвітленій ділянці дороги, автомобілістам чоловіка видно далеко за десятки метрів.

«Якщо не дотримуватись таких елементарних правил на дорозі, ти наражаєш на небезпеку себе, а для інших учасників дорожнього руху пригода може обернутися криміналом, — зазначає Ілля, який вже 13 років щодня їздить на роботу та прогулянку велосипедом.

Так, станом на 25 жовтня поточного року на автошляхах Рівненської області сталося 2028 дорожньо-транспортних пригод, у яких травмувалося 706 осіб та 107 — загинули.

Крім того, варто зауважити, що за дев’ять місяців на території області у 53 ДТП травмувалися 38 велосипедистів, а четверо — загинули.

Правоохоронці вкотре наголошують, що велосипедист – повноправний учасник дорожнього руху, тож повинен суворо дотримуватись Правил і мати на собі світлоповертальні елементи. Натомість велосипед повинен мати справні гальма, звуковий сигнал, бути обладнаним світловідбивачами: спереду білого, позаду червоного, по боках жовтогарячого кольору.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews