На Рівненщині питання шкільного харчування залишається відкритим

28.10.2019 09:13   Джерело: Район Демидівка
Опубліковано : Вікторія Синиця

На Рівненщині цьогоріч відсутні випадки харчових отруєнь в навчальних закладах, проте вони були в попередніх роках.

Проблема із організацією харчування дітей носить загальноукраїнський масштаб, тільки за рік понад 600 випадків харчових отруєнь в школах і дитсадках України.

Статистика була озвучена на селекторі під керівництвом Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

На Рівненщині цьогоріч відсутні випадки харчових отруєнь в навчальних закладах, проте вони були в попередніх роках.

Так, за 2016-2018 роки зареєстровано 8 спалахів гострих кишкових інфекцій, під час яких постраждало 90 дітей. Причинами спалахів найчастіше були – порушення санітарно-гігієнічного режиму та технології приготування їжі. Також в області відчутні проблеми з організацією гарячих обідів.

Під час селектору Прем’єр-міністр наголосив, що недобросовісний підхід до організації шкільного харчування в Україні буде змінюватися.

«Маємо знати, який стан таких важливих об’єктів як шкільні харчоблоки. Нещодавно звільнили керівництво Держпродспоживслужби і голова буде призначений найближчим часом. Проте ми не маємо втрачати часу, щоб зрозуміти реальний стан в областях», - звернувся урядовець до керівництва областей та доручив місцевим органам виконавчої влади проаналізувати ситуацію щодо організації дитячого харчування.

«Шкільне харчування – одна із дуже важливих проблем, з якою я зіткнувся на посаді голови ОДА. Коли, обираючи тендерні пропозиції з найнижчою ціною, інколи втрачаємо якість. А деколи, як показав досвід Сарненського району, взагалі діти залишаються без гарячих обідів. Тому Рівненська ОДА активно долучається до розробки пропозицій щодо організації якісного та корисного харчування дітей у школах України», - відзначив голова ОДА Віталій Коваль.

За матеріалами https://demydivka.rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Демидівка