Цілі сталого розвитку очима студентів обговорили у Рівному (Фото)

14.11.2019 12:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віра Мельникова

З 12 травня 1954 року Україна є членом Організації Об᾽єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО. Наразі Україна імплементує Програму розвитку ООН, реалізуючи одну з важливих цілей ‒ забезпечення якісної освіти впродовж життя людини.

7 листопада в НУВГП відбулася значуща подія: в Клубі інтернаціональної дружби відбулося урочисте засідання ‒ «Цілі сталого розвитку ООН очима студентів». Захід організований працівниками Центру міжнародного співробітництва та освіти (директор ‒ Тимощук Ігор Олександрович) суспільно з кафедрою Менеджменту (доц. каф-ри Окорський Віталій Петрович).

У невеличкому інтерв᾽ю Ігор Олександрович розповів, що зустрічі такого формату відбуваються щорічно, вони вже стали традиційними. Ось уже кілька років поспіль іноземні і українські студенти мають нагоду зустрітися у дружньому колі, дізнатися про нові досягнення у питаннях науки і освіти як в Україні, так і в інших країнах світу. Молодь знайомиться з використанням досвіду ООН щодо розв᾽ язання соціально-економічних проблем, експертної допомоги в інтересах державного будівництва України та інших країн, які є членами Всесвітньої організації, а також із заходами, що сприяють підвищенню якості освіти. Директор Центру на моє запитання: «Чи бачите ви подальшу перспективу в успішному залученні іноземців отримувати освіту в Україні, зокрема в НУВГП?», ‒ відповів: «Так, я вбачаю непогану перспективу в цьому питанні. Уже зараз в нашому виші навчаються юнаки і дівчата з 25-ти країн світу. Нашим університетом також ініціюється укладання договору з навчальними закладами Турції».

Українські студентки вишу Харкевич Марина та Іллюкова Марина докладно повідали про «Роль молоді у досягненні цілей сталого розвитку ООН до 2030 року». Поглибив знання студентської молоді короткометражний фільм «Глобальні цілі України». Про Україну, проблеми і досягнення держави розповіла студентка вишуАнастасія Бухало.

Жваво, цікаво, у супроводі відеофільмів та слайдів відбувалася розповідь-презентація іноземних студентів своєї країни. Слід зауважити, що всі вони намагалися привернути увагу присутніх певними позитивними змінами та досягненнями у різних галузях суспільного та освітньо-культурного життя своєї держави.

Перед студентами, викладачами, гостями виступили: Шоєва Мавзуна ‒ (Таджикистан); Фірдаус Торабі ‒ ( Марокко); Фатіма Ахамада та Фуад Ідарус ‒ ( Коморські Острови); Ділеверханов Бахрам ‒ ( Тукркменістан); Хана Тегегн ‒ (Ефіопія); Дзему Чжан ‒ (Китай). Рясними аплодисментами присутні урочистого дійства нагороджували художні виступи своїх друзів. Фатіма Ахамада ‒ слухачка підготовчого відділення (гр. ПВА-4) вразила слухачів ніжністю. виразністю, красою виконання коморської національної пісні, а запальні танці лівійських і ...студентів Амеліханова Закіра та Кадирова Юсупа примусили присутніх викликати танцюристів на «біс». На завершення засідання Клубу інтернаціональної дружби виступив Солодкий Владислав Олександрович, начальник Відділу роботи з іноземними громадянами. Він нагадав присутнім про щорічне святкування в усьому світі Дня Організації Об᾽єднаних Націй ‒ 24 жовтня. Нагадав, що вперше почали відзначати цю дату в 1948 році, заснована ж організація була ще у 1945 році. Саме тоді вступив в силу Статут ООН). Владислав Олександрович привітав усіх з визначною датою і подякував присутніх за активну участь у підготовці до урочистого засідання. 

Зустріч студентів була корисною, пізнавальною, яскравою. А емоційні розповіді посланців різних країн і континентів зацікавили присутніх і спонукали до нових знайомств і дружньому спілкуванню. В цей день розповіді про свої країни звучали на різних мовах, але з усіх мов гордо і велично звучала з вуст студентів-іноземців саме українська, державна мова країни, в якій вони навчаються, де може здійснитися їхня заповітна мрія ‒ отримати професію за покликом душі та серця.

Віра Мельникова ст. викладач НУВГП,

член спілки журналістів України

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews