Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходитиме на Рівненщині

16.11.2019 17:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

ХVI-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходитиме на Рівненщині з 19 листопада до 16 грудня.

Про те, які стрічки демонструватимуть цього року та які інші заходи проводитимуть у рамках кінофестивалю розповідатимуть від час прес-конференції в Рівному:

- Олексій Горецький, директор РОГО «Комітет виборців України», регіонального координатора фестивалю в Рівненській області;

- Оксана Сальчук, начальниця Головного територіального управління юстиції в Рівненській області;

- Олексій Титаренко, керівник театру «Сонях».

Одразу після прес-конференції покажуть фільм «Без статусу. Україна». У стрічці показане життя російського громадського активіста Олексія, який живе в Україні без статусу вже чотири роки. Він тут через політичне переслідування. Незважаючи на тягарі життя без статусу, Олексій намагається працювати і бере участь у багатьох заходах проти агресії Росії в Україні. Нурхан, журналістка з Киргизстану, з весни 2018 року шукає притулку разом із трьома дітьми-підлітками. Команда «Без кордонів» допомагає їм у пошуках свободи і безпеки.

Мандрівний Docudays UА є традиційним продовженням Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА, який щороку відбувається в Києві навесні. А вже з жовтня найкращі фільми фестивалю можуть переглядати мешканці 22 областей України, в тому числі Рівненської.

Прес-конференцію проведуть у вівторок, 19 листопада, в приміщенні Платформи взаємодій «Простір» за адресою: м. Рівне, вул. Соборна 11, аудиторія №162 (головний корпус НУВГП). Початок заходу - о 14:30. Показ фільму відбудеться одразу після цього.

Запрошуються усі зацікавлені на презентацію та перегляд фільму. Вхід – вільний.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції й Королівства Нідерландів в Україні.

Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews