На Рівненщині зросте стипендія для обдарованих людей з інвалідністю

20.11.2019 15:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Комісія облради вже підтримала ініціативу.

Рівненська ОДА пропонує вдвічі збільшити розміри стипендій обдарованим та соціально активним особам з інвалідністю. 

Нагадаємо, ініціатива була започаткована у 2017 році рамках обласної Програми матеріальної підтримки найбільш незахищених верств населення. Щороку десятьом людям з інвалідністю були передбачені премії у розмірі 500 тис грн. 

«Стипендіати досягли суттєвих успіхів у громадській чи соціальній діяльності. Вони займалися культурно-просвітницькою роботою та доброчинністю, брали активну участь у функціонуванні обласних організацій УТОС та УТОГ, волонтерили, були авторами соціальних проєктів, працювали з сім’ями осіб з інвалідністю тощо. За таку роботу були й відзначені. Втім, ми бачимо, що таких людей більшає, тому й ініціювали зміни до програми», - зазначає директор департаменту соцзахисту населення ОДА Олексій Шамак. 

Тож планується, що з наступного року розмір стипендій збільшаться з 500 грн до 1000 грн. Окрім того, зросте й кількість самих стипендіатів до 15 осіб.

Ініціатива вже підтримана комісією облради.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews