Розпорядження про граничну чисельність працівників ОДА та РДА підписав голова Рівненської ОДА

28.11.2019 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

В Рівненській ОДА затвердили граничну кількість працівників РДА. Розпорядження про граничну чисельність працівників ОДА та РДА підписав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Так, згідно документу кількість державних службовців облдержадміністрації не зміниться. Їх чисельність така ж, як і в попередні роки - 566. Вони працюють в апараті ОДА, а також у 18 структурних підрозділах.

Разом з тим, зміниться гранична кількість фахівців райдержадміністрацій. Зокрема, у розпорядженні йдеться: «Привести структуру районних державних адміністрацій у відповідність із постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2019 року № 923 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 року № 606».

Тож з наступного року державних службовців у районах зменшиться майже на третину. Їх число складатиме 1229 фахівців (раніше 1733). Також наголошується, що чисельність працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення не скорочується, крім вакантних посад.

Голови РДА мають вжити заходів, передбачених статтею 49² Кодексу законів про працю України, статтею 87 ЗУ «Про державну службу» та статтею 22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

Структуру штату у РДА будуть визначати їх керівники на власний розсуд. Це передбачено у статті 5 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews