У Радивилівській ОТГ розвивають мале підприємництво - шиють та ремонтують одяг

26.12.2019 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У селі Батькові Немирівського старостинства відкрили робочу майстерню з пошиття та ремонту одягу. Власну справу за підтримки міської ради та обласного центру зайнятості наважилась розпочати місцева багатодітна мама Іванна Мельник.

Вітаючи громаду з черговим досягненням, а підприємця-початківця – з впевненим стартом у самостійне фінансове плавання, Радивилівський міський голова Микола Карапетян наголосив про велику користь малого бізнесу:

«Це вагома справа. У такий спосіб, ми, як влада, допомагаємо нашим підприємцям створювати робочі місця і, разом з тим, дбаємо про соціально-побутові зручності жителів сільських населених пунктів громади. Загалом за цих неповних три роки ви усі бачите, який великий фронт роботи зроблений у Немирівському старостинстві: зміни відбулися в дитячому садочку, школі, вдалося провести освітлення вулиць, і вода тут уже проведена».

Швейну розмістили у відремонтованому адмінприміщенні колишнього колгоспу у Батькові. Будівельні роботи зроблені за кошти громади. Сьогодні у приміщенні працюють староста та фахівці старостинства, функціонує сучасний тренажерний центр для молоді села. А тепер ще й розміститься майстерня.

Щоб в селі було майбутнє, там повинні працювати суб’єкти малого підприємництва, наголосив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук:

«Разом із місцевою владою ми засвідчуємо вагомий результат. Оскільки служба зайнятості існує за рахунок коштів, які сплачують роботодавці та працюючі люди, то ці ресурси повинні спрямовуватися саме на створення нових робочих місць. Зиск від цього очевидний: громада отримуватиме податки, підприємець – перспективу і гідний дохід, а громадськість – якісні послуги».  

Для того, аби відкрити власну справу жінка-підприємець звернулась спершу за підтримкою у районний центр зайнятості. Звідти отримала спрямування на профільну підготовку, освоїла ази підприємництва у Рівному.

«За рахунок виділеної одноразової допомоги мені вдалось придбати основне технічне обладнання для майстерні. А за підтримки міської ради, на доволі вигідних умовах отримала ось це прекрасне приміщення в оренду – дві просторі кімнати, одна для очікування, інша – для швейної роботи. Мінус 50 відсотків в річній оплаті від встановленої рішенням сесії вартості орендованого приміщення і справді суттєва підтримка підприємцю-початківцю. Адже дає шанс менш болісно пройти зону «фінансової турбулентності», ефективніше спланувати свою роботу, наростити виробничий темп», - розповідає молода майстриня.

За матеріалами РОДА

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews