Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Замість колядок в лікарні краще зібрати гроші на «Октаплекс», - керівниця БФ «Скарбниця Надії»

13.01.2020 08:12   Джерело: rivnepost.rv.ua
Автор : Новини Рівненщини

Дітям в онкогематологію треба ліки. Дуже дорогі ліки. Їх назва "Октаплекс 500МО". Вони зупиняють кровотечу, яка після хіміотерапії може бути в будь-якої дитини. Ціна одного такого флакона - 13-14 тисяч гривень.

Пише https://rivnepost.rv.ua

Керівниця благодійного фонду "Скарбниця надії" Мар'яна Рева пояснила у Фейсбуці,  чому не варто колядувати в дитячій онкогематології та приходити туди з вертепами: 

«Вибачте, я не хочу нікого образити, але пропускати крізь пальці такі ситуації теж не можу. Дуже багато людей зараз колядують і це справді прекрасно!!!!! Люди організовують вертепи, славлять новонародженого Ісуса Христа. Це справді дивовижно, що люди і цілі церковні громади хочуть передати кошти в онкогематологію. Але є кілька проблем, які я бачу по дзвінкам та повідомленням. Вибачте, це буде крик душі, бо вчора та сьогодні я вже мала три таких розмови. Люди просили сказати, коли краще прийти в онкогематологію, і дуже ображались, коли я казала, що йти не треба».

1. Багато громад та вертепів хочуть прийти в гематологію і заколядувати там. Повірте, що це зайве. Діти з ослабленим імунітетом під час або після хімії, з низькими лейкоцитами, яким потрібне обмеження в контактах з іншими людьми, опиняються по кілька разів на день серед десятка людей, котрі приходять з вулиці. Колядники не завжди думають про те, що кашель чи нежить однієї людини може бути шкідливим для кожної дитини в онкогематології, що через інфекцію діти можуть переривати курс хіміотерапії і втрачати шанс подолати рак. Повірте, що мами страшенно бояться цих інфекцій, високої температури, бо це знову купа ліків і 2-3 тижні втрачено. Я говорила з колядниками на цю тему минулого року, але відповідь одного організатора вертепу мене вразила: "Так, я знаю що Ірод кашляє, але без нього ми не можемо показати вертеп. Бо в нього важлива роль і він гарно співає".

2. Гроші. Всі хочуть прийти у відділення і роздати гроші. В кожну палату по кілька гривень. Це вкрай неефективно. Бо в гематології є діти, які мають зібрані кошти. Є ті, хто лікувався 5 років тому і зараз приїхав на планову перевірку. Є діти, які тут на кілька днів, в них не підтвердиться онкологія і вони забудуть про це відділення, як про страшний сон. А ті, кому справді потрібна допомога, залишаються без неї.

3. Цукерки і мандарини. "Як же ми прийдемо до дітей з порожніми руками???", - запитують люди. Будь ласка, не треба нічого нести. Це шкідливо. В гематології є 3-річна дитина з діабетом, її мама стоїть на порозі відділення і просить людей не заносити в їх палату цукерки. Всім іншим це теж шкідливо. Навіть банани, якщо їх багато, не потрібно нести.

А що ж справді треба? Треба ліки. Дуже дорогі ліки. Їх назва "Октаплекс 500МО". Вони зупиняють кровотечу, яка після хіміотерапії може бути в будь-якої дитини. Ціна одного такого флакона 13-14 тисяч гривень. Якщо дитина закровила, треба одразу вводити перший флакон, через кілька годин другий і потім дивитись, чи треба ще. Минулого разу ми знайшли в Рівному лише один флакон "Октаплексу", другий нам везли зі Львова. Це дуже важливі ліки. Вони важливіші за банани чи мандарини, які ви дасте в руки кожні дитині.

Я звертаюсь до представників громад. Я розумію, що вам потрібно звітуватись за зібрані кошти. Я розумію, що фото вашого вертепу в онкогематології поруч з хворими дітками виглядає переконливо для звіту ваші громаді. Але повірте мені - витратити кошти на дорогу, на цукерки і роздати гроші по палатах - це не найкращий варіант.

Будь ласка, якщо ви ще не прийняли рішення їхати в гематологію - не приймайте його. Якщо прийняли - подумайте, чи воно вірне і чи буде корисним для дітей. Допоможіть нам зібрати кошти на "Октаплекс". Зараз треба купити мінімум 4 флакони, це 56 тисяч гривень. В ідеалі - треба флаконів 10,  щоб вистачило для кількох дітей. Благодійний фонд "Скарбниця Надії" придбає ліки, передасть їх на баланс лікарні і перешле вам на парафії повний звіт з копіями бухгалтерських документів.

P.S. Почитайте коментарі під цим дописом колег з інших благодійний фондів з інших міст. Я не перебільшую, проблема серйозна.

Будь ласка, будьте мудрими християнами.

Координатор Мар`яна Рева (098) 45 26 916

Реквізити для надання допомоги:
КАРТА ПРИВАТБАНК
№ 5169 3305 1506 8762 призначення платежу - добровільна пожертва на Октаплекс
(корпоративна карта БФ «Скарбниця Надії», але за банківськими правилами вона повинна бути емітована на фіз. особу – голову правління фонду, Реву Мар’яну Володимирівну)

КБ “Приватбанк”
ЄДРПОУ 37685693
БФ “Скарбниця Надії”
р/р UA543333910000026007054713460
Призначення платежу - на Октаплекс 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivnepost.rv.ua