На Рівненщині повідомили про підозру злочинному угрупуванню

13.01.2020 23:56   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Прокуратурою області повідомлено про підозру 7 особам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3 ст. 27, ч. 3 ст. 28,  ч. 3 ст. 358, ч. 5 ст. 185 КК України.

За процесуального керівництва прокуратури області в межах проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні слідчими СУ ГУНП в Рівненській області встановлено, що зловмисники, які є жителями Республіки Білорусь та м. Київ, з метою отримання незаконних доходів, на постійній основі вчиняли крадіжки чужого майна з причепів вантажних автомобілів.

До вчинення цих злочинів особи ретельно готувалися, підшуковували  вантажні автомобілі, які перевозили майно по території України, визначали спосіб і знаряддя вчинення крадіжок, місце зберігання викраденого, розподіляли ролі кожного з учасників організованої групи.

Так, з лютого 2017 року по липень 2019 року вказаними особами на територіях Сарненського та Гощанського районів таким способом викрадено телевізорів та алкогольних напоїв на суму 1,7 млн. гривень.

Крім того, у однієї з осіб із зазначеної організованої групи, виявлено наркотичні засоби та йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України

За ініціативи прокуратури області всім підозрюваним у кримінальному провадженні судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з них 5 – із внесенням застави.

Найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews