У Рівному відбудеться ретроспективна виставка Володимира Гарбуза «Жінка і кіт»

27.01.2020 23:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному 7 лютого о 16:00 в галереї «Євро-Арт» відбудеться презентація ретроспективної виставки Володимира Гарбуза «Жінка і кіт».

Володимир Гарбуз – відома особистість у сучасному мистецькому світі. Його творчий доробок – живопис, станкова та книжкова графіка, скульптура – позначається яскравістю художнього втілення, емоційністю, філософськими роздумами над сутністю людини у цьому світі, поєднанням найскладніших сентенцій сучасного інтелектуального життя.

Художник є виразником тієї формації митців, які проклали шлях до якісно нової української культури, у якій традиції, ментальні коди епох переплелися із найновішими пошуками, які часом випереджають найавангардніші злети світового модерну.

Рівнянам він презентує свою ретроспективну виставку «ЖІНКА І КІТ». Попри те, що Володимир Гарбуз - художник жанрово різноманітний і технічно багатогранний, до написання оголеної з котом він періодично повертається знову і знову, починаючи з 1977 року. Образи, представлені на понад 20 полотнах, автор пропонує трактувати не натуралістично, а символічно, акцентуючи на внутрішньому зв’язку кота, жінки та всесвіту, і запрошує глядача до діалогу, до глибин світотворення, до знаку та символу, які тисячоліттями виробили людина та природа.

Художник народився 21 грудня 1951 року в селі Карапиші Миронівського району Київської області. У 1987 році закінчив відділ книжкового мистецтва Українського поліграфічного інституту ім. І. Федорова у Львові. З 1988 року – член НСХУ. У 1990-97 роках працював над монументальними творами разом з Галиною Пришедько-Зубченко – відомою українською художницею-шістдесятницею. 9-разовий номінант на отримання Шевченківської премії, автор графічних серій на шевченківські теми – ілюстрацій до «Кобзаря», книг «Шевченко і вічність», «Стежками до світил», «Давидові псалми», а також олійних творів – «Катерина», «Перепоховання генія» та ін. Роботи митця завжди неповторні, цікаві, багатозначні і мають свій, чітко визначений ментальний національний код.

Його живописні та графічні роботи представлені в експозиціях багатьох українських і зарубіжних (Австралія, Канада, Польща, Словаччина) музеїв, а також у приватних колекціях.

Пізнавайте мистецтво з насолодою разом з «Євро-Арт»!

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews