На Рівненщину надійшло ще 13300 доз вакцини проти кору

31.01.2020 19:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Міністерство охорони здоров’я розподілило вакцину для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи. Рівненщина отримала ще 13300 доз препарату.

Про це повідомили в управлінні охорони здоров'я Рівненської ОДА.

Вакцини були закуплені за кошти державного бюджету.

Імунобіологічний препарат «Пріорикс» бельгійського виробництва GSK (GlaxoSmithKline) перекваліфікований ВООЗ. Ця процедура передбачає, що вакцина відповідає найвищим європейським оцінкам якості.

З початку року це вже друга поставка вакцини до області. В середині цього місяця до регіону надійшло 36 200 доз препарату.

Разом з тим, за інформацією управління охорони здоров’я Рівненської ОДА, у 2020 році на кір захворіло 3 людей. Упродовж останніх двох тижнів таких хворих немає.

Аби запобігти захворюванню, необхідно зробити щеплення. Процедуру можна отримати у державних закладах охорони здоров’я або приватних клініках, які уклали договір з Національною службою здоров’я України. Діти в один та шість років можуть вакцинуватися безоплатно згідно національного календаря щеплень.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews