Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека відзначила 80-річчя

25.02.2020 10:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Цього року Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека відзначає ювілей – 80-річчя з часу створення. З цієї нагоди керівництво області та міста долучилося до святкових урочистостей.

«Велика гордість, що Рівненщина має такий потужний заклад. Сюди щодня за новими знаннями приходить все більше читачів. 80 років – це дуже серйозний ювілей. За цей час ви змінювались, розбудовувались, мудрішали і ставали кращими. Переконаний, найкраще привітання від обласної влади – це виділення коштів на ремонт закладу», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг. Він вручив почесні грамоти для працівників закладу.

За словами директорки обласної бібліотеки Валентини Ярощук, за останні роки в закладі реалізовано багато проєктів, зокрема, у напрямку краєзнавства, екскурсійної діяльності, IT-технологій. Безпрецедентним випадком та єдиним в Україні стала прибудова шахти ліфта для людей на візках.

«Кожен працівник бібліотеки є послом знань і науки. Ми є провідниками нових послуг, саме для розбудови безбар'єрного шляху до інформаційного ресурсу. Наша діяльність у напрямку комфорту привела до бібліотеки читачів різного віку – від раннього до глибокого золотого. Багато наших проєктів підтримані керівництвом області, за що щиро вдячні», - сказала Валентина Ярощук.

З ювілеєм заклад привітала і начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк: «Бібліотека – це потужне місце, де щодня народжуються ідеї, а головне – знаходять своє відображення. Ми пишаємося бібліотекою і тим, що маєво креативних та відданих своїх справі працівників».

Довідково

Фонди бібліотеки нараховують майже 600 тис.примірників, велику колекцію періодичних видань українською, російською, польською, англійською, німецькою, французькою мовами. Найстаріша книга датується 1834 роком. Бібліотека регулярно купує нові сучасні видання. Щорічно книгозбірню відвідують 40-43 тис. користувачів.

У закладі постійно відбуваються мистецькі заходи та зустрічі з цікавими письменниками, знавцями класичної та сучасної літератури, ілюстраторами та видавцями. Бібліотека, як сучасний та інклюзивний простір для навчання, пропонує різні напрямки самореалізації для незрячих та слабозорих відвідувачів.

У різні роки за свою діяльність обласна бібліотека отримувала відзнаки різного рівня. Зокрема, торік Міністерство культури України нагородило Рівненську обласну універсальну наукову бібліотеку дипломом ВГО Української бібліотечної асоціації за ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека року».

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews