У Рівному змагалося більше 60 більярдистів

26.02.2020 10:09   Джерело: RvNews
Опубліковано : Степан Ромашкін

Вихідними у Рівному відбувся Чемпіонат області з більярдного спорту. Змагання зібрали 64 учасники із усієї області.

За столами змагалися за перемогу представники не тільки обласного центру, а і Дубна, Костопіля, Млинова, Сарн, Серників (Зарічненський район), Рокитного.

- Ми відновили офіційну федерецію в області, визнану Міністерством. Це вже другі великі змагання в області за останні шість місяців. На Рівненщині є дійсно хороші гравці. Поступово будемо нарощувати масштаб. В цьому виді спорту наша область, в плані змагань, відставала. І вже зараз, ми за кількістю учасників побили рекорд, - коментує керівник обласної федерації більярдного спорту Микола Скоропад.

Чепіонат відбувався за формулою до трьох перемог в відбіркових матчах. В 1/8 та 1/4 грали до 4 перемог і у фіналі грали до 5 перемог.

Відбірковий етап пройшов з серйозними протистояннями та сюрпризами. Було "вибито" кілька фаворитів.

На другий день, в неділю, свою переможу ходу продовжив Юрій Глудик, поступившись лише в півфіналі Петру Мельничуку з рахунком 3-4. В свою чергу Юрій Герасимчук та Олександр Закотій Олександр легко розібрались зі своїми суперниками, по 4-0.

Однією з окрас турніру стала півфінальна зустріч Петра Мельничука та Анатолія Анісімова, де після рахунку 1-4 не в свою користь, останній зумів зібратися і зробити неймовірний кам-бек та перемогти в зустрічі з рахунком 5-4. В другому півфіналі Сергій Бондарчук переміг Олександра Пелихаз рахунком 5-2.

Матч за третє місце хоча і не славиться особливою популярністю серед більярдистів, проте в цей день він був особливим. На основі підписаного договору між управлінням молоді та спорту Рівненської ОДА та відокремленим підрозділом ГО «Федерація спортивного більярду України» в Рівненській області, за його результатами Петру Мельничуку буде присвоєно 1 розряд.

У фіналі Чемпіонату зійшлися Сергій бондарчук із Дубна та рівнянин Анатолій Анісімов. Сторони почергово обмінювалися сухими партіями, а Анатолій вкотре, після 1-4, показав феноменальну психологічну витримку і новий кам-бек. Проте, цього разу, в контровій партії йому не вистачило сил. 5-4 і Чемпіоном Рівненської області став Сергій Бондарчук. Обидва фіналісти отримають за результатами турніру звання КМС. Його потрібно підтверджувати кожних два роки

За всю історію Незалежної України - це найбільш масовий Чемпіонат Рівненщини.

 

Інформаційна служба Федерації спортивного більярду в Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews