Угонщику маршрутки рівненські правоохоронці повідомили про підозру

26.02.2020 21:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Про зникнення маршрутного таксі з території стоянки на вулиці Млинівська до поліції сьогодні, о 06:20, повідомив її водій — 51-річний рівнянин. Уже за кілька хвилин зниклий транспортний засіб «на маршруті» зупинили патрульні поліцейські на вулиці Соборній обласного центру.

Слідчі встановили, що вчора, 25 лютого, близько 23 години, 16-річний житель села Малий Олексин, зайшов на територію стоянки, заліз у салон маршрутки через задні двері. Оскільки хлопець був знайомий із водієм та навіть іноді допомагав йому під час рейсу, знав, де той ховає ключі. Тож без проблем завів двигун та виїхав із стоянки. Спочатку всю ніч він їздив селами у Рівненському районі, а потім і «на рейс вийшов». Як пояснить згодом поліцейським, — бо хоче стати водієм. 

Дорогою «керманич» навіть встиг підібрати трьох пасажирів, проте до пункту призначення їх не довіз. На вулиці Соборна неподалік продуктового ринку водія зупинили патрульні поліцейські. Однак, навіть у цій ситуації, парубок проявив упевненість, та вийшовши із салону запитав, яка причина зупинки.

За фактом незаконного заволодіння транспортними засобами слідчі Рівненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. Під час поверхневої перевірки у 16-річного хлопця виявили та вилучили майже 150 гривень. З його слів, він їх взяв у маршрутці. 

За процесуального керівництва місцевої прокуратури неповнолітньому зловмисникові, який навчаться у дев’ятому класі, повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews