Рівненщина передбачила майже 100 мільйонів на боротьбу із коронавірусом

18.03.2020 20:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Програму з запобігання поширенню, діагностики та лікування коронавірусу (COVID-19) прийняли під час сесії Рівненської обласної ради. Програма передбачає виділення 99 млн 315 тис гривень.

Про деталі програми розповів голова ОДА Віталій Коваль під час брифінгу.

«Рівненщина одна з перших областей оперативно  відреагувала на боротьбу із коронавірусом. Дякую обласним депутатам за конструктивну роботу. Вже сьогодні з обласного бюджету виділили 29 мільйонів гривень на першочергові засоби і потреби для боротьби з пандемією», - зазначив голова ОДА.

Окрім того, як розповів Віталій Коваль, 4 мільйонами гривень поповнився резервний фонд області і на сьогодні він складає 20 мільйонів  300 тисяч гривень. Ці кошти теж, за потреби, буде направлено на боротьбу із коронавірусом.

За словами заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Олега Вівсянника, серед основних напрямків програми –  забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту, проведення обстеження населення на грип та коронавірус, у тому числі швидкими тестами,  обладнання палат інтенсивної терапії, стимулювання праці працівників Центру екстреної медичної допомоги тощо.

«Це програма обласного рівня і тут передбачені потреби усіх лікувально-профілактичних закладів, які будуть надавати медичну допомогу хворим із коронавірусом», - зазначив Олег Вівсянник.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews