На Рівненщині з шостого квітня посилять карантин

03.04.2020 22:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Додаткові заходи з убезпечення жителів Рівненщини від COVID-19  обговорили на селекторній нараді під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля.

Зокрема, розглядалися питання посилення карантину, проведення дезінфекції місць масового скупчення .

«Від нас з вами залежить, як Рівненщина перенесе пандемію, тому маємо зробити все, щоб убезпечити область. Щодня координуємо свої дії, допомагаємо один одному. Разом з тим, маємо постійно закликати жителів області дотримуватися усіх карантинних заходів задля власної безпеки та збереження життя близьких. Тільки власна свідомість убезпечить нас від стрімкого поширення коронавірусу», – сказав Віталій Коваль.

Так, з 6 квітня на всій території області до кінця карантину діятиме заборона на:

  • перебування в громадських місцях без маски чи респіратора;
  • переміщення групами, більш ніж дві особи;
  • перебування в громадських місцях дітей до 14 років без супроводу батьків;
  • відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових зон (крім вигулу домашніх тварин однією людиною та у випадку службової необхідності);
  • відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
  • відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціальні послуги;
  • перебування на вулицях без документів.

Дотримання всіх цих вимог є обов’язковим. В області будуть створені рейдові групи у складі Нацполіції, представників ДСНС та інших служб для контролю карантину. Як розповів міський голова Рівного Володимир Хомко, в обласному центрі контролюватимуть паркові зони за допомогою квадрокоптера. Порушників штрафуватимуть.

Розглянули ситуацію із поширенням коронавірусу в районах та містах. Віталій Коваль наголосив на важливості ідентифікації контактних осіб для локалізації захворювання, а також дезінфекції місць, де перебували та які відвідували хворі на COVID-19. Вже цими вихідними проводитимуть обробку всіх доріг комунальної форми власності. Важливою є і дезінфекція усіх місць скупчення, особливо закладів торгівлі.

Алгоритм взаємодії з ДСНС, Нацполіції та Держприкордонслужби має бути відпрацьований наперед.  Своїм досвідом щодо спільних дій усіх причетних служб поділився голова Сарненської РДА Олександр Кохан.

Важливим є щоденний моніторинг потреб ліків та засобів у медзакладах. Керівники районів та міст спільно з головними лікарями повинні щодня оперативно інформувати обласний штаб про наявну ситуацію із забезпеченням.

Під час селектору обговорили порядок проведення самоізоляції та обсервації.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews