Рівненщина бурштинова: земельні ділянки бурштиноносних надр готують на продаж

10.04.2020 09:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Рівненська ОДА готує перелік земельних ділянок бурштиноносних надр на продаж. Пропозиції надішлють до Державної служби геології та надр України, яка виставить їх на аукціон.

Такий механізм передбачений новим Законом України про видобуток бурштину.

«Одне із перших завдань, яке поставив Президент України, було легалізувати видобуток бурштину. Нове законодавство дало нам механізм для його реалізації. Він створює прозорі та рівні умови продажу ділянок, уникаючи корупційну складову. Адже виключає узгодження з обласними радами процедуру отримання спеціальних дозволів на користування надрами, як це було раніше», - відзначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час наради з представниками Держгеонадр.

Інвестори, які візьмуть участь в аукціоні, зможуть придбати спецдозвіл на користування земельними ділянками бурштиноносних надр. Загалом обласна адміністрація пропонує виставити на торги близько 30 ділянок по 10 гектарів кожна. Вони розташовані на території Дубровицького та Володимирецького районів. Спочатку підприємці тут зможуть провести геологічні роботи, а потім вже й налагодити видобуток «сонячного каміння».

«Нова процедура дозволить легалізувати видобування бурштину в області, а це в свою чергу – створення нових робочих місць, стабільні податки до державного та місцевих бюджетів», - додає керівник області.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews