На Рівненщині зросла кількість безробітних

15.04.2020 17:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Рівненській обласній службі зайнятості зареєструвалися понад 2,4 тис. нових безробітних, особливо реєстрація збільшилася у квітні.

Загалом, протягом січня-березня 2020 року послугами служби зайнятості скористалися 35,4 тис. осіб, в тому числі  16,7 тис. безробітних громадян. При цьому працевлаштовано 8,5 тис. осіб.

Попри введення карантину Рівненська обласна служба зайнятості продовжує працювати в штатному режимі.

Наразі у центрах зайнятості/філіях діє тимчасовий порядок обслуговування клієнтів, який визначено постановою Кабміну №244 від 29 березня 2020 року «Про внесення змін до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу».

Цей порядок передбачає, що на період дії карантину статус безробітного надається з першого дня подання заяви про надання статусу безробітного, виплата допомоги по безробіттю призначається з першого дня реєстрації.

Громадяни, які виявили бажання зареєструватися в центрі зайнятості, можуть за спрощеною процедурою подати відповідні заяви на електронну пошту центру зайнятості/філії, де людині зручно перебувати на обліку, або через скриньку для прийому кореспонденції у центрі зайнятості/філії. Фахівець центру зайнятості/філії повідомить щодо ухваленого рішення.

Проте впродовж 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості/філії необхідно буде подати оригінали документів.

Рівненська обласна служба зайнятості

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews