На Здолбунівщині віряни московського патріархату зібрались на могилі Леонтія Грицана

24.04.2020 07:13   Джерело: ЧаРівне
Опубліковано : Вікторія Синиця

У селі Нова Мощаниця, що на Здолбунівщині, на могилі Леонтія Грицана зібралися десятки вірян московської православної церкви. Серед них були люди, які повинні були перебувати на ізоляції.

У селі Нова Мощаниця Здолбунівського району десятки вірян московського патріархату зібрались на могилі мандрівного проповідника Леонтія Грицана (старця Леонтія) для вшанування померлих. 

Журналістам порталу ЧаРівне.інфо про це повідомили очевидці.  

Місцеві жителі розповідають, що захід з нагоди поминальних днів та вшанування Леонтія, був запланований заздалегідь. На кладовищі зібрались не лише жителі Нової Мощаниці, а й приїжджі з сусідніх сіл. Загалом нарахували близько 70 людей. Крім того, на місці паломництва помітили й людей, які повернулись з-за кордону та повинні були б перебувати на самоізоляції. 

У Новій Мощаниці це не перший масовий захід, організований МП. Напередодні Вербної неділі тут вже збирались групи парафіянин, після чого місцеві жителі скаржились в поліцію та до місцевої влади. 

Цього разу приїжджих вірян бачили не тільки на кладовищі, а й біля вбиральні на території церкви, яка відійшла ПЦУ, та у сільському магазині. 

За інформацією очевидців, у сільській раді знали про подію, адже на кладовищі навіть були її представники. Жителі Нової Мощаниці відверто говорять, що бояться поширення коронавірусу, та нарікають, що імовірно "біду" таким чином можуть завезти в село.

У селі нарікають на бездіяльність влади та поліції, адже під час сьогоднішніх зборів на кладовищі місцеві вчергове викликали поліцію, яка так і не доїхала. 

null
null

За матеріалами http://charivne.info


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ЧаРівне