26 квітня: День пам’яті Чорнобильської трагедії

26.04.2020 18:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В Україні сьогодні згадують страшний день. 34 роки тому, 26 квітня, сталася найбільша техногенна аварія в історії людства — Чорнобильська катастрофа.

Трагедія забрала життя тисяч людей, стала причиною багатьох захворювань, принесла величезний збиток для навколишнього середовища. Жахливі наслідки цієї трагедії відчуваються й досі.

«34 роковини катастрофи на Чорнобильській АЕС…Скільки б не минуло років, ця дата завжди буде у нашій пам'яті, як чорна сторінка в історії України. Не забуваймо про героїзм усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків тієї жахливої аварії. Пам'ятаємо тих, хто ціною життя рятував світ. Шануємо і дякуємо живим ліквідаторам», -  звернувся до мешканців області голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

34 роки тому близько 10 тисяч ліквідаторів нашої області допомогли врятувати країну і світ від розповсюдження радіації.

Нині в Рівненській області проживає 322 400 громадян, постраждалих від катастрофи. З них – 96 тисяч дітей, 3 683 - ліквідатори.

null

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews