На Рівненщині можуть невдовзі запрацювати ринки

28.04.2020 06:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

 

У середу, 29 квітня, на своєму черговому засіданні Кабінет Міністрів України розгляне питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків. 

Розгляд цього питання на найближчому засіданні уряду схвалив президент України Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Водночас на нараді стало зрозуміло, що українці дуже відповідально ставляться до карантину – як на католицький та православний Великдень, так і в поминальні дні більшість із них дослухалися до закликів дотриматися обмежень. За даними Міністерства розвитку громад та територій України, цьогоріч поки лише 13 тисяч людей відвідали кладовища для вшанування померлих, тоді як у минулі роки ця цифра дорівнювала 5-7 мільйонам.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що поки рівень смертності через COVID-19 в Україні невисокий і становить трохи більше 2%. Однак піку захворюваності очікують лише на початку травня.

Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews