У Рівному ледь не згорів багатоквартирний житловий будинок (ФОТО)

01.06.2020 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

31 травня о 18:57 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у дев'ятиповерховому житловому будинку в місті Рівне на вулиці В. Дивізії. Вогнеборці ліквідували пожежу у підвалі багатоквартирного житлового будинку та врятували безхатченка.

На місце виклику було направлено два чергових відділення бійців 1-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру та оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС. 

Прибувши за вказаною адресою, рятувальники встановили, що горить у підвалі будинку. На гасіння було подано вогнегасячі речовини. Потому вогнеборці в апаратах захисту органів дихання та зору увійшли в задимлений підвал, де за метрів п'ятнадцять від входу виявили чоловіка, який спав на підлозі. Його негайно вивесли на свіже повітря та привели до тями. Виявилися, що це чоловік без постійного місця проживання. За зовнішнімм ознаками він був у стані алкогольного сп'яніння. На місце пожежі приїхала бригади швидкої, проте чоловік від огляду медиків відмовився та зник у невідомому напрямку.

О 19:06 пожежу було локалізовано, а о 19:20 ліквідовано. Вогнем знищено сміття та одяг врятованого безхатька. Очевидно чоловік перебуваючи у нетверезому стані курив, а коли заснув випустив недопалок від чого загорілися речі та сміття. 
Можна з впевненістю сказати, що чоловікові неймовірно пощастило вижити у закритому приміщенні, де горіло і майже не було чим дихати. 

До гасіння було залучено дві одиниці пожежної техніки та десятеро рятувальників.

null
 

 

null
 

 

null
 

Довідково:

Під час ліквідації пожеж у підвальних приміщеннях виникає багато труднощів, які перешкоджають їх швидкому та успішному гасінню. Зокрема це погана видимість у зв’язку з відсутністю освітлення, дуже висока температура, вузькі та низькі проходи, складне планування та сильне задимлення. У зв’язку з тим, що пожежі в підвалах характеризуються виділенням великої кількості диму, і останній має здатність підніматися вгору, страждають, в першу чергу, жителі під’їзду, в підвалі якого сталася пожежа. Історії відомі такі випадки, коли, мешканців, які потрапили в димову пастку у власних же оселях, доводилося рятувати з вікон за допомогою спеціальних пожежних автодрабин, оскільки евакуюватися через задимлений під’їзд – було небезпечно для життя. Нерідко пожежі у підвальних приміщеннях поширювалися і на перші поверхи квартир.

Тож рятувальники звертаються до жителів області із проханням не захаращувати підвали сміттям, а двері приміщень зачинять на замки, щоб туди не потрапляли сторонні особи. Для освітлення в підвалах користуватися лише ліхтарями, а не відкритим вогнем, і не кидати непогашені цигарки в пожежонебезпечних місцях.

За матеріалами ГУ ДСНС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews