Рівненщина: депутати обласної ради вимагають захистити українську мову

09.06.2020 19:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

П'ятого червня 2020 року під час сесії Рівненської обласної ради депутати підтримали ініціативу колеги Олександра Савчука та звернулися до уряду, парламенту й очільника держави з проханням не допустити чергової спроби перегляду закону про мову. 

Причиною для такого звернення стали публічно виголошені наміри керівництва держави обмежити використання української державної мови у публічній сфері, необхідність відміни мовних квот у теле- і радіоетері та бажання змінити мовне законодавство.

«Спроби обмежити використання української мови у публічній сфері є політичною диверсією проти України, української нації та кожного українця. Переконані — такі заяви руйнують єдність нації. Є черговою спробою поділити українців на різні сорти. Ведуть до перетворення України у колонію та провокують громадянський конфлікт», – зазначив під час виступу заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

Окрім того, депутати зазначають, що прийняття та збереження у чинній редакції Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» – це перш за все посилення безпеки українського інформаційного простору в умовах російської агресії та протидія інформаційній війні, яка ведеться здебільшого російською. Окрім того, впровадження «мовних квот» за час дії Закону дало більше мільярда інвестицій за рахунок розвитку національного ринку книговидавництва, кіно, культурного, освітнього та мистецького продукту.

За матеріалами прес-служби Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews