Рівняни можуть отримати землю за принципом екстериторіальності

06.07.2020 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

3 липня реєстрація земельними реєстраторами буде відбуватися за принципом екстериторіальності. Головна мета цього пілотного проекту, який відновлює роботу після усунення виявлених недоліків, – це унеможливлення втручання в процес прийняття рішення реєстратором.

«При подачі документів система самостійно обирає структурний підрозділ Держгеокадастру, який розглядатиме документи, і цей підрозділ може бути з будь-якого регіону країни. Нівелюється корупційна складова особистих домовленостей між земельним реєстратором та тим, хто подає документи», – наголосив Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.

Держгеокадастр продовжує роботу над створенням прозорих та зручних сервісів для громадян України. Одним із питань, які вирішені в процесі пілотного проекту з впровадження екстериторіальної реєстрації земельних ділянок, є скорочення терміну розгляду документів до 7 днів.

Звертаємо увагу, що враховуючи те, що на частині території Донецької та Луганської областей територіальні органи Держгеокадастру не здійснюють свої повноваження вказані області виключено з Пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальної реєстрації земельних ділянок.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews