Камінь завбільшки з сірникову коробку дістали з людини хірурги Рівненщини (ФОТО)

07.07.2020 08:12   Джерело: radiotrek.rv.ua/
Опубліковано : Новини Рівненщини

Камінь діаметром 5 см «провалився» з жовчного в дванадцятипалу кишку, чим повністю заблокував роботу органу.

Фото камінців, які видобули з пацієнтів, виклали у Фейсбуці на сторінці Здолбунівської районної лікарні. Пише https://radiotrek.rv.ua

КНП "Здолбунівська ЦРЛ":

«Як вам камінчики?

Їхній діаметр +-4-5 см (це приблизно як сірникова коробка).

Ви не повірите, але ці конкременти «видобули» хірурги Здолбунівської ЦРЛ з жовчних міхурів пацієнтів!»

Як розповідає завідувач хірургічного відділення Василь Самчук, найбільше йому запам'ятався камінець, той що вгорі справа. У 2015 році хворій діагностували рідкісне ускладнення жовчокам'яної хвороби - синдром Бувере, який характеризується гострою обструкцією (перешкоджання нормальному функціонуванню) шлунку або дванадцятипалої кишки, спричинена жовчними конкриментами (камінням), які мігрували через жовчно-шлункову або жовчево-доуденальну норицю (штучноутворений "канал", що поєднав між собою внутрішні органи).
 
В цьому випадку "синдрому Бувера" камінь діаметром 5 см "провалився" з жовчного в дванадцятипалу кишку, чим повністю заблокував роботу органу. Операція була проведена успішно, камінь залишився в лікарні на згадку про рідкісний синдром, а пацієнтка поїхала додому без кількох "кам'янистих" грамів.
 
null
Фото: КНП "Здолбунівська ЦРЛ"

А ось камінець, який запам'ятався найбільше завідувачу хірургічного відділення Василю Самчуку, розташований на фото вгорі праворуч. Про нього тут написали таке:

У 2015 році хворій діагностували рідкісне ускладнення жовчокам'яної хвороби - синдром Бувере. При цій недузі каміння перешкоджає нормальному функціонуванню шлунку або дванадцятипалої кишки.

А в її випадку камінь діаметром 5см "провалився" з жовчного міхура у дванадцятипалу кишку, чим повністю заблокував роботу органу.

Операція була проведена успішно. Камінь залишився в лікарні на згадку про рідкісний синдром. А пацієнтка поїхала додому без кількох "кам'янистих" грамів.

Джерело: https://radiotrek.rv.ua/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: radiotrek.rv.ua/