Де рівняни роблять ПЛР-тести і скільки це коштує? (ВІДЕО)

24.07.2020 21:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному є дві державні лабораторії, де теж можна зробити ПЛР-тест. Це Рівненський центр громадського здоров`я та Рівненський лабораторний центр. Тут дослідження на #COVID-19 дешевші, ніж у приватних медзакладах. І результати обіцяють за добу.

«Близько 64 осіб звернулися. Коштує ПЛР-тест 896 гривень 72 копійки», – говорить Тетяна Шевчук, завідуюча баклабораторією Рівненського лабораторного центру.

Є категорії населення, яким дослідження на коронавірус роблять безкоштовно.

«Люди, які звертаються із симптомами респіраторного захворювання, – вони обстежуються безкоштовно. Друге – це ознаки пневмонії. В першу чергу, терміново і безкоштовно. Треті – контакти пацієнтів, які вже мають #COVID-19. І люди, які йдуть на планову госпіталізацію», – зазначає Олена Гандзюк, керівниця Центру громадського здоров’я на Рівненщині. 

Також Олена Гандзюк додала, люди все частіше за власним бажанням звертаються, аби зробити дослідження на коронавірус. Найчастіше, каже, це ті, хто приїжджає із-за кордону. Адже це альтернатива двотижневій самоізоляції.

Детальніше - у сюжеті ТРК РИТМ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews