У Рівному третій день пікетують біля тервиборчкому та облдержадміністрації

28.07.2020 09:12   Джерело: charivne.info/
Опубліковано : Новини Рівненщини

Вже третій день активісти партії "Рівне Разом" пікетують під стінами облдержадміністрації та територіальної виборчої комісії. Вони вимагають зупинити тиск та маніпуляції в передвиборчому процесі. Зокрема йдеться про вплив та погрози членам комісії.

Декілька днів тому партія "Рівне разом" подала для реєстрації документи кандидатів в депутати. Їх прийняли але з вчасно виявленими помилками. Відповідно до чинного законодавства, час на їх виправлення, допрацювання та внесення змін був. Представники провладної партії почали тиск на територіальну виборчу комісію, щоб вона відмовилася це зробити. Варто відмітити, що представники "Рівне Разом", відповідно до законодавства, подали другий пакет документів без технічних помилок.

«Ми, представники політичної партії “Рівне Разом”, проводимо безстрокову акцію протесту проти свавілля представників чинної влади, і вимагаємо зупинити тиск на представників ТВК, не перешкоджати роботі комісії та реєстрації кандидатів від нашої партії на місцевих виборах, а дати можливість ТВК розглянути пакет документів, поданий в строк відповідно до чинного законодавства», - говорить голова міської організації партії "Рівне Разом" Світлана Марчук.

Остаточне рішення з затвердженням виборчих списків кандидатів у депутати прийматиметься територіальною виборчою комісією завтра, 28 вересня. Пікетувальники закликають небайдужих рівнян підтримати акцію протесту підписами проти свавілля влади. Активісти зазначають, що суспільство повинно звернути увагу на порушення закону. Нагадаємо, що до правоохоронних органів також було направлено дві заяви. Нині протестувальники продовжують свій пікет, не зважаючи на складні погодні умови. Акція є безстроковою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: charivne.info/