Підозрюваний у контрабанді прекурсорів знову під вартою на Рівненщині

28.07.2020 21:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою подружжя жителів Рівненської області у налагодженні постійно діючого каналу з переміщення прекурсоровмісних пігулок з Республіки Польща в Україну.

За принципової позиції прокуратури Рівненської області, Рівненським апеляційним судом скасовано ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду про зміну підозрюваному у контрабандному переміщенні з Республіки Польща в Україну безпрецедентної партії прекурсоровмісних пігулок в кількості 21 кг.

Так, слідчим відділом УСБУ в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури області та за оперативного супроводу ВБКОЗ УСБУ в області, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою подружжя жителів Рівненської області у налагодженні постійно діючого каналу з переміщення прекурсоровмісних пігулок з Республіки Польща в Україну для подальшого виготовлення з них, в підпільних лабораторіях, психотропної речовини «амфетамін».

Так, підозрюваному, з урахуванням позиції слідчого та прокурора, слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Однак, ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області від 16.07.2020, за клопотанням сторони захисту, вказаний запобіжний захід змінено на цілодобовий домашній арешт.

Не погодившись з позицією суду, процесуальним прокурором внесено апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої, 28.07.2020 рішення суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу скасовано та постановлено нове, згідно якого підозрюваного в залі суду взято під варту.

Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини вчинення злочину та особи, які ймовірно причетні до нього.    

Пресслужба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews