Обери мелодію: у Рівному оголосили цікавий конкурс

18.08.2020 08:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Декілька тижнів тому в Рівному розпочали роботи з відновлення баштового годинника на Залі камерної та органної музики. Це стало можливим завдяки співпраці Віктора Шакирзяна, голови ГО "Рівне Разом" з директором обласною філармонії Миколи Орешка.

Зараз активно триває реставрація. Запрацювати унікальний годинник має вже в серпні.

За задумом, кожні 15 та 30 хвилин хронометр програватиме мелодії для рівнян та гостей міста. Зараз же ініціатори відновлення оголосили конкурс.

null

Рівнянам пропонують обрати мелодії, які лунатимуть з годинника та радуватимуть місцевих жителів. На вибір є 10 композицій, а також можна запропонувати власні варіанти. Голосування за них триває на сайті ГО "Рівне Разом".

https://rivnerazom.rv.ua/#eluidaaef9ac6

Пізніше, за підсумком голосування організатори відберуть три мелодії, які набрали найбільшу кількість голосів. Саме вони і лунатимуть з годинника.

“Хочу закликати усіх долучитися до конкурсу, дуже важливо, щоб це був спільний вибір рівнян. Адже цей годинник особливий.  Сама будівля, де він розташований, - історична. Це, як ви знаєте, колишній костел Св. Антонія - одна з найстаріших будівель, що збереглися у Рівному. Тому я вважаю, що до відбору композицій, які лунатимуть тут на площі, відзначаючи початок кожної години, має долучитися якнайбільше містян. Це наше місто, і у ньому приймати всі важливі рішення ми маємо тільки разом”, - зазначає голова ГО “Рівне Разом”, Віктор Шакирзян.

Варто зазначити, що будівля Залу органної та камерної музики раніше була костелом Св.Антонія і є однією із найстаріших у Рівному.

Баштовий годинник не працює давно. Все через те, що в механізм потрапила волога та пошкодила його.

Наразі професійні годинникарі роботи вже завершують. Важливо і те, що вони під час робіт щосили працюють над захистом механізму. Це дозволить хронометру працювати тривалий час без поломок. За декілька років планують провести лише плановий огляд.

Нагадаємо, що реставрація годинника стала можливою після заключення благодійного договору між керівником ГО "Рівне Разом" Віктором Шакирзяном та Рівненською обласною філармонією.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews