Рівненські платники екологічного податку поповнили бюджет 29 мільйонів гривень

20.08.2020 21:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Із загальної суми понад 9,6 млн грн отримали бюджети місцевих громад, ще 19,3 млн грн надійшло до державного бюджету.

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, з початку року платники екологічного податку Рівненщини сплатили до бюджетів усіх рівнів 29 млн грн. Із загальної суми понад 9,6 млн грн отримали бюджети місцевих громад, ще 19,3 млн грн надійшло до державного бюджету.

Начальник податкової служби в області Віталій Чуй зазначив, що сплата екологічного податку, в першу чергу, обумовлена необхідністю мінімізації негативного впливу господарської діяльності підприємств на природні ресурси краю та часткової компенсації їх відтворення, що в умовах Рівненщини вкрай важливо. Адже питання збереження природноресурсного потенціалу для країни на теперішній час є дуже актуальним і, насамперед, пов`язане зі створенням ефективних механізмів екологічного регулювання, у тому числі за допомогою екологічного податку.

Лідерами зі сплати екоподатку є бізнес-спільнота Рівненського та Здолбунівського районів, які поповнили зведений бюджет на майже 15,6 та 5,5 млн грн відповідно.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews